Saunatilat

Kehittämiskeskus Hämeen kokousmatkailuprojektin järjestämän opintomatkan ansiosta Hämeenlinnaan valmistui Suomen ensimmäinen infrapunasauna.
Infrapunasäteilijöillä lämpiävä lämpöhuone antaa käyttäjälle kokonaisvaltaisen rentouden tunteen. Infrapunalämmöllä on monenlaisia terveydellisiä vaikutuksia: se lisää verenkiertoa, rentouttaa lihaksia, poistaa ja lievittää stressiä sekä rentouttaa fyysisesti ja henkisesti.

Saunan sisustuksessa on käytetty kotimaisten puulajien lisäksi kanadalaista punaista setriä, jolla on monia terveysvaikutuksia. Normaali hikoilu saavutetaan jo 25 minuutissa lämpötilan ollessa 45 astetta. Infrapunasaunasta puuttuu sähkösaunalle ominainen ilman ionisaatio ja vastukset eivät hehku. Teknologia on keksitty Japanissa ja tutkimuksia on tehty Hollannissa Tventin kaupungin lääketieteellisessä yliopistossa.

 

Tärkeä ero tavalliseen saunaan verrattuna on, että suhteellisen alhaisella lämpötilalla tapahtuu voimakas hikoilu, koska infrapunasaunassa lämpenevät kudokset syvään ja solujen lämpötila nousee 38.5 asteeseen saakka. Syvälämmittelyn ansiosta kehosta poistuvat esim. toksiinit, nikotiini, kolesteroli ja raskasmetallit. Saunassa on audiolaitteet, joiden ansiosta on mukava rentoutua musiikin tahdissa.

Nyt joukolla kokeilemaan uuden vuosituhannen uutuutta!

Infrapunasauna
Mutterisauna
Saunakabinetti